Majkrosoft predstavlja navigaciju za pešake

Bez autora
Jan 06 2012

Kompanija Majkrosoft (Microsoft) je pre par godina podnela zahtev za patentiranje tehnologije koja omogućava određivanje sigurne rute za pešake, a pre dva dana konačno je dobila dozvolu da to i uradi. Naime, ova sistem navigacije trebalo bi u osnovi da omogući korisniku sigurniju šetnju izbegavanjem blokova i četvrti sa visokim kriminalitetom.Korisnik bi sam mogao da odredi kroz koji kraj želi da hoda i to na osnovu statiske koja će se redovno ažurirati. On će moći da postavi iznad kog nivoa ne želi da ide.

Majkrosoft predstavlja navigaciju za pešakeKompanija Majkrosoft (Microsoft) je pre par godina podnela zahtev za patentiranje tehnologije koja omogućava određivanje sigurne rute za pešake, a pre dva dana konačno je dobila dozvolu da to i uradi.

Naime, ova sistem navigacije trebalo bi u osnovi da omogući korisniku sigurniju šetnju izbegavanjem blokova i četvrti sa visokim kriminalitetom.

Korisnik bi sam mogao da odredi kroz koji kraj želi da hoda i to na osnovu statiske koja će se redovno ažurirati. On će moći da postavi iznad kog nivoa ne želi da ide.

Osim toga, moćiće da bira i lokacije koje imaju najviše hladovine i tako izbegne direktno Sunce i velike toplote dok hoda. Još uvek ne postoji informacija kada će "Majkrosoft" početi da koristi ovaj sistem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik