Mapa gostoprimstva u Evropi: Gde se nalaze Srbija i zemlje regiona?

Bez autora
Feb 27 2024

Interesantna mapa počela je da se deli društvenim mrežama, i upravo ona prikazuje koja je verovatnoća da kao gost budete ponuđeni hranom u određenim zemljama Evrope.

"Hoćete li dobiti hranu kao gost u nečijoj kući?", navedeno je uz mapu a zemlje su predstavljene različitim bojama.

Tamnoplava označava mesta gde hranu dobijete skoro uvek, svetloplava pokazuje zemlje u kojima će vas često počastiti hranom, dok narandžasta prikazuje zemlje u kojima nije očekivano da vam daju hranu. Jasno vam je da crvena boja označaca zemlje u kojima vam skoro nikada neće ponuditi ništa.

Ono što se može primetiti je to da se zemlje Mediterana ističu u gostoprimstvu i iste su obojene tamnoplavom nijansom. I sami znate da ćete u ovim zemljama kao gost uvek biti ponuđeni kako hranom, tako i pićem.

Kada pogledate malo bolje istoimenu mapu, videćete da što idete severnije, verovatnoža za ponuđenim obrokom polako "bledi", odnosno, smanjuje se. Tako u južnom delu Francuske i na severu Italije, u Sloveniji, potom zemljama istočne Evrope vi sigurno bivate ponuđeni obrokom. Dalje, u južnom delu Nemačke, Austriji, Švajcarskoj i delu Velike Britanije retko ćete dobiti hranu.

Sever Njemačke, Holandija ali i Skandinavske zemlje označene su crvenom bojom što znači da u ovim zemljama skoro nikad nećete kao gost biti ponuđeni hranom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik