"Mekdonals” uvodi jabuke u “hepi mil” u SAD-u

Bez autora
Jul 27 2011

Najveći svetski lanac restorana brze hrane “Mekdonalds” saopštio je danas da će uskoro izmeniti sadržaj dečjih obroka “hepi mil”, koji će sadržati dvostruko manje pomfrita i jabuku kao obavezan dodatak.“Mekdonalds”, koji je bio izložen pritisku potrošačkih grupa da smanji broj kalorija, šećera i soli u obrocima za decu, je naveo da će početi da uvodi promene u septembru i da će novi, izmenjeni “hepi mil” obroci biti dostupni u svih 14.000 američkih restorana do početka 2012.

"Mekdonals” uvodi jabuke u “hepi mil” u SAD-uNajveći svetski lanac restorana brze hrane “Mekdonalds” saopštio je danas da će uskoro izmeniti sadržaj dečjih obroka “hepi mil”, koji će sadržati dvostruko manje pomfrita i jabuku kao obavezan dodatak.

“Mekdonalds”, koji je bio izložen pritisku potrošačkih grupa da smanji broj kalorija, šećera i soli u obrocima za decu, je naveo da će početi da uvodi promene u septembru i da će novi, izmenjeni “hepi mil” obroci biti dostupni u svih 14.000 američkih restorana do početka 2012, preneo je Rojters.

Najveći svetski proizvođač hamburgera takođe je saopštio da će do 2020. u svim jelima na svom meniju u SAD-u smanjiti količinu soli, dodatog šećera, zasićenih masti i kalorija.

“Obratićemo više pažnje na spravljanje obroka, kao i na uključivanje voća, povrća i žitarica” izjavila je direktorka za nutricionizam ove kompanije, Sindi Gudi.

Novi dečji obrok sadržavaće 31,18 grama pomfrita energetske vrednosti od 100 kalorija, dok je ranije sadržavao 68,04 grama. U obrok će biti uključena i polovina šolje iseckane jabuke bez dodatnih zaslađivača ili soseva za umakanje. Ovaj potez smanjiće kalorijsku vrednost “hepi mila” za oko 20 odsto, čime će ukupan broj kalorija u ovom obroku biti manji od 600.

“Cene se neće menjati zbog novog sastava obroka, a igračke će i dalje biti uključene u svaki ‘hepi mil’ obrok” rekla je predsednica “Mekdonaldsa” u Americi, Džen Filds.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik