Mercedes napravio "nevidljivi" automobil

Bez autora
Mar 07 2012

Mnogi su kao deca sanjali da budu nevidljivi, a dizajneri i inženjeri iz kompanije Mercedes uspeli su da naprave iluziju da njih automobil to jeste. Oni su sa vozačeve strane postavili veliki broj led dioda koje služe kao jedan veliki pokretni televizor, dok su sa druge strane postavili digitalnu SLR kameru.Sve što je kamera snimala, "emitovalo" se na drugoj strani tako da se stvarao utisak da je automobil "nevidljiv". Jedini problem su predstavljali točkovi, koji nisu bili prekriveni pomenutim diodama.

Mercedes napravio "nevidljivi" automobilMnogi su kao deca sanjali da budu nevidljivi, a dizajneri i inženjeri iz kompanije Mercedes uspeli su da naprave iluziju da njih automobil to jeste.

Oni su sa vozačeve strane postavili veliki broj led dioda koje služe kao jedan veliki pokretni televizor, dok su sa druge strane postavili digitalnu SLR kameru.

Sve što je kamera snimala, "emitovalo" se na drugoj strani tako da se stvarao utisak da je automobil "nevidljiv". Jedini problem su predstavljali točkovi, koji nisu bili prekriveni pomenutim diodama.

Ovo je kampanja za novi "zeleni" automobil iz Mercedesa, nazvan F-Cell, koji ne emituje štetne gasove. On može da pređe skoro 350 kilometara sa jednjim punjenjem i ima 134 konja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik