Mobilni Internet sve popularniji

Bez autora
Oct 31 2011

Mobilni Internet zauzima sve važnije mesto u društvu, zahvaljujući ekspanziji „smartfona” i „tablet” uređaja. Ta vrsta Interneta se stalno razvija i trenutno, prema podacima istraživačke kompanije „Komskor MobiLens”, čini pet odsto veb „saobraćaja” u Evropi. Osim toga, među pretplatnicima mobilnih telefona 39 odsto koristi „smartfon”, što je rast od 46 odsto za godinu dana.Među operativnim sistemima koji se koriste u „smartfonima” i „tabletima”, na čelu se nalazi iOS kompanije Apple, koji je instaliran u 30,5 odsto mobilnih platformi u Evropi, potom slede Symbian sa 28,7 odsto i Android sa 23,5 odsto.

Mobilni Internet sve popularnijiMobilni Internet zauzima sve važnije mesto u društvu, zahvaljujući ekspanziji „smartfona” i „tablet” uređaja.

Ta vrsta Interneta se stalno razvija i trenutno, prema podacima istraživačke kompanije „Komskor MobiLens”, čini pet odsto veb „saobraćaja” u Evropi.

Osim toga, među pretplatnicima mobilnih telefona 39 odsto koristi „smartfon”, što je rast od 46 odsto za godinu dana.

Među operativnim sistemima koji se koriste u „smartfonima” i „tabletima”, na čelu se nalazi iOS kompanije Apple, koji je instaliran u 30,5 odsto mobilnih platformi u Evropi, potom slede Symbian sa 28,7 odsto i Android sa 23,5 odsto.

iOS predstavlja 61 odsto veb saobraćaja, ne računajući kompjutere.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik