Na šta se najčešće žale turisti

Bez autora
Jul 31 2011

Nacionalna asocijacija turističkih agencija "Juta" primila je ove godine, do 27. jula, ukupno 19 prigovora, pri čemu je podneto pet tužbi koje su se odnosile na neodgovarajući smeštaj i otkaz aranžmana putnika. Broj reklamacija putnika se izražava u promilima, ističu u toj asocijaciji, uz objašnjenje da je to potvrda visokog kvaliteta i profesionalnog odnosa agencija članica "Jute".Uobičajeni evropski prosek prigovora iznosi od tri do pet odsto. Najčešći prigovori srpskih turista su se odnosili na neodgovarajući smeštaj i neodgovarajuću promenu smeštajnog objekta, lošu ishranu, kao i nedostupnost predstavnika agencije.

Na šta se najčešće žale turistiNacionalna asocijacija turističkih agencija "Juta" primila je ove godine, do 27. jula, ukupno 19 prigovora, pri čemu je podneto pet tužbi koje su se odnosile na neodgovarajući smeštaj i otkaz aranžmana putnika.

Broj reklamacija putnika se izražava u promilima, ističu u toj asocijaciji, uz objašnjenje da je to potvrda visokog kvaliteta i profesionalnog odnosa agencija članica "Jute". Uobičajeni evropski prosek prigovora iznosi od tri do pet odsto.

Najčešći prigovori srpskih turista su se odnosili na neodgovarajući smeštaj i neodgovarajuću promenu smeštajnog objekta, lošu ishranu, kao i nedostupnost predstavnika agencije.

Putnici su se žalili i na to što prilikom zaključenja ugovora o putovanju nisu bili dovoljno informisani, kao i da su obaveštenja subagenata bila neodgovarajuća.

Kako je precizirano, 10 od ukupno 19 prigovora se odnosilo na smeštaj, tri na prevoz, dva na otkaz putnika, po jedan na prljavu plažu, prljav bazen i usluge vodiča, kao i jedan koji je bio vezan za skidanje sa liste putnika.

Od pet podnetih tužbi, četiri su se odnosile na neodgovarajući smeštaj, a jedna na otkaz aranžmana putnika.

Arbitražno veće je dva predmeta delimično usvojilo, dva su odbačena i za jedan je postignuto poravnjanje.

U čitavoj prošloj godini u "Jutu" je pristiglo 57 prigovora nezadovoljnih putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik