Niskobudžetni sportista iz Indije

Bez autora
Jan 06 2012

Posle "badžadža", jeftinog gradskog automobila, iz Indije stiže novo iznenađenje - niskobudžetni sportski automobil "DC avanti". Otkriven na Salonu automobila u Nju Delhiju, automobil bez dileme nosi dizajnerski uticaj "ferarija 458 italija", uz "pozajmice" sa raznih drugih već poznatih supersportista ili koncepata.Prva verzija "avantija", kojeg je razvio indijski studio "DC dizajn", biće pokretana Fordovim dvolitarskim "ekobust" motorom koji bi trebalo da razvija oko 265 konjskih snaga, dok se kasnije očekuje i V6 varijanta sa snagom od 400 KS.

Niskobudžetni sportista iz IndijePosle "badžadža", jeftinog gradskog automobila, iz Indije stiže novo iznenađenje - niskobudžetni sportski automobil "DC avanti"!

Otkriven na Salonu automobila u Nju Delhiju, automobil bez dileme nosi dizajnerski uticaj "ferarija 458 italija", uz "pozajmice" sa raznih drugih već poznatih supersportista ili koncepata.

Prva verzija "avantija", kojeg je razvio indijski studio "DC dizajn", biće pokretana Fordovim dvolitarskim "ekobust" motorom koji bi trebalo da razvija oko 265 konjskih snaga, dok se kasnije očekuje i V6 varijanta sa snagom od 400 KS. Oba motora biće uparena sa šestostepenim menjačem. Kako tvrde kreatori, slabiji motor omogućavaće automobilu ubrzanje do 100 km/h za oko sedam sekundi, dok bi V6 bio kadar da to čini mnogo brže.

"DC dizajn" planira da do 2013. godine proda oko 300 primeraka, a plan je da se u godinama koje slede u fabrici u Punu izrađuje 2.000 primeraka godišnje.

Očekivana cena je oko 43.000 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik