Njujork "grad koji ne spava"? Neistina

Bez autora
Jul 31 2011

Da je Njujork grad koji "nikad ne spava" je običan mit, ukazuje jedna Internet analiza, kojom je utvrđeno da je po tome ovaj grad tek na 32. mestu u svetu, znatno iza Kaira, Montevidea, Bejruta, Malage i Saragose, koji su na toj listi zauzeli prvih pet mesta.Čak je gotovo svaka prestonica EU ispred Njujorka po tome koliko je živa noću. Tako je Brisel, za koji se obično misli da je uspavan, birokratski grad, zauzeo 11. mesto, Lisabon je na 15. mestu, London na 17, Pariz na 18, a Rim na 27.

Njujork "grad koji ne spava"? NeistinaDa je Njujork grad koji "nikad ne spava" je običan mit, ukazuje jedna Internet analiza, kojom je utvrđeno da je po tome ovaj grad tek na 32. mestu u svetu, znatno iza Kaira, Montevidea, Bejruta, Malage i Saragose, koji su na toj listi zauzeli prvih pet mesta.

Čak je gotovo svaka prestonica EU ispred Njujorka po tome koliko je živa noću. Tako je Brisel, za koji se obično misli da je uspavan, birokratski grad, zauzeo 11. mesto, Lisabon je na 15. mestu, London na 17, Pariz na 18, a Rim na 27.

Istraživanje je obavljeno na sajtu društvene mreže Badoo.com, na bazi analize 120 miliona čet seansi ljudi iz 180 zemalja.

Pokazalo se da večernja aktivnost u Kairu dostiže vrhunac pred jedan sat posle ponoći, znatno kasnije nego u Njujorku, koji svoje 32. mesto deli sa Marsejom, Palermom i Montrealom.

Od deset prvoplasiranih gradova na ovoj listi, pet je u Španiji - osim pomenutih Malage i Saragose, tu su i Mardid, Barselona i Valensija, dok je na desetom mestu argentinska prestonica Buenos Aires.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik