Njujork - hit destinacija 2010.

Bez autora
Jan 10 2011

Njujork je prošle godine posetilo 48,7 miliona turista, ili milion više nego rekordne 2008. godine, dok je u poređenju sa 2009. godnom broj turista porastao za sedam procenata.Industrija turizma je 2010. godine ekonomiji Njujorka donela 31 milijardu dolara. Rastuću popularnost Njujorka među turistima administracija grada objašnjava većim brojem razloga, među kojima je i adekvatna reklamna kampanja na nacionalnom i globalnom nivou

Njujork - hit destinacija 2010.Njujork je prošle godine posetilo 48,7 miliona turista, ili milion više nego rekordne 2008. godine, dok je u poređenju sa 2009. godnom broj turista porastao za sedam procenata, izjavio je gradonačelnik Majkl Blumberg.

Industrija turizma je 2010. godine ekonomiji Njujorka donela 31 milijardu dolara. Rastuću popularnost Njujorka među turistima administracija grada objašnjava većim brojem razloga, među kojima je i adekvatna reklamna kampanja na nacionalnom i globalnom nivou.

Gladonačelnik Blumberg je 2007. godine postavio cilj da do 2012. turističku posetu dovede do 50 miliona.
Kako su gradske vlasti objavile, 39 miliona lanjskih posetilaca Njujorka bili su žitelji SAD, a preostalih 9,7 miliona strani turisti, prenele su agencije.

Njujork je najprivlačnija odredišna tačka stranih turista i u njega dolazi 33 odsto svih stranih turista u SAD. Drugo mesto (11 odsto ukupnog broja) dele Majami i Los Anđeles.

Broj turista je određen na osnovu podataka njujorških aerodroma, hotelskog smeštaja i statistike ministarstva za trgovinu. Za posetioca je automatski smatrana osoba koja je u gradu provela jednu noć ili prešla put od najmanje 80 kilometara kako bi stigla u Njujork.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik