Nova pravila za društvene mreže u Kini

Bez autora
Mar 19 2012

Danas u Kini stupa na snagu novi zakon koji zahteva o korisnika mikrobloging sajtova, nalik Twitteru, da na njima koriste isključivo svoja prava imena. Odnosno, pomenuti sajtovi neće smeti da objavljuju postove neverifikovanih korisnika. Ova mera najavljena je još prošle godine, a kineske vlasti na taj način žele da spreče širenje neistina na isternetu, a deo je napora vlasti da kontrolišu društvene mreže.Sina, jedan od najvećih mikrobloging sajtova, od danas od novih korisnika traži jedinstveni matični broj kako bi im omogućio da registruju nalog, a verifikuju se i postojeći nalozi.

Nova pravila za društvene mreže u KiniDanas u Kini stupa na snagu novi zakon koji zahteva o korisnika mikrobloging sajtova, nalik Twitteru, da na njima koriste isključivo svoja prava imena.

Odnosno, pomenuti sajtovi neće smeti da objavljuju postove neverifikovanih korisnika. Ova mera najavljena je još prošle godine, a kineske vlasti na taj način žele da spreče širenje neistina na isternetu, a deo je napora vlasti da kontrolišu društvene mreže, piše PC World.

Sina, jedan od najvećih mikrobloging sajtova, od danas od novih korisnika traži jedinstveni matični broj kako bi im omogućio da registruju nalog, a verifikuju se i postojeći nalozi.

NIje jasno na koji način će se vršiti verifikacija korisnika koji žive van Kine, ali je zvanična informacija da oni koji ne budu verifikovali svoj nalog više neće moći da postuju, već samo čitaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik