Obaveza posedovanja alko-testera u Francuskoj

Bez autora
Mar 13 2012

Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske donelo je odluku o obavezi posedovanja alko-testera za sve vozače motornih vozila, osim za vozače mopeda. Ova obaveza stupa na snagu 1. jula, a neposedovanje alko-testera sankcionisaće se počev od 1. novembra 2012. godine.Kazna za one koji ne budu imali ovaj alko-tester biće 11 evra. Uredba obavezuje sve vozače motornih vozila da alko-tester upotrebe na zahtev ovlašćenog lica.

Obaveza posedovanja alko-testera u FrancuskojMinistarstvo unutrašnjih poslova Francuske donelo je odluku o obavezi posedovanja alko-testera za sve vozače motornih vozila, osim za vozače mopeda.

Ova obaveza stupa na snagu 1. jula, a neposedovanje alko-testera sankcionisaće se počev od 1. novembra 2012. godine. Kazna za one koji ne budu imali ovaj alko-tester biće 11 evra.

Uredba obavezuje sve vozače motornih vozila da alko-tester upotrebe na zahtev ovlašćenog lica. Tester mora da zadovoljava odgovarajuće uslove, posebno u pogledu roka trajanja koji je predvideo proizvođač i on je za jednokratnu upotrebu.

Vozači koji poseduju automobile koji su već fabrički opremljeni elektronskim uređajem za detektovanje prisustva alkohola kod vozača, izuzeti su od ove obaveze.

Alko-testeri moći će da se nabave u Francuskoj, na benzinskim stanicama, u mnogobrojnim radnjama i supermarketima po ceni od 1 do 2 evra, a preporuka je da vozači nabave par komada koje će imati sa sobom u vozilu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik