Obnovljen najlepši gotski hotel u Londonu

Bez autora
Mar 28 2011

Sent Pankras Renesans, hotel koji su nekada opisivali kao prelep da bi preživeo sada je potpuno restauiran i vraćena mu je stara gotik slava, sa nekim novim elementima. Godinama je bio prazan, počeo je da propada, a neki delovi su se srušili.Bivši “Midlend Grand” sada je već jedno od najlepših londonskih obeležja, bajka od crvene cigle i balkonima koji gledaju na jednu od najvećih stanica na svetu. Sagradio ga je Sir Džordž Gilbert Skot, vodeći viktorijanski arhitekta čiji je originalan stil bio gotički raskošan.

Obnovljen najlepši gotski hotel u LondonuSent Pankras Renesans, hotel koji su nekada opisivali kao prelep da bi preživeo sada je potpuno restauiran i vraćena mu je stara gotik slava, sa nekim novim elementima.

Godinama je bio prazan, počeo je da propada, a neki delovi su se srušili.

Bivši “Midlend Grand” sada je već jedno od najlepših londonskih obeležja, bajka od crvene cigle i balkonima koji gledaju na jednu od najvećih stanica na svetu.

Sagradio ga je Sir Džordž Gilbert Skot, vodeći viktorijanski arhitekta čiji je originalan stil bio gotički raskošan.

Stvorio je lavirint toplih boja sa opsesivnom pažnjom za detalje.
 
Nažalost originalna inkarnacija hotela trajala je samo 62 godine pre nego što se zatvorio 1935. Onda je pretvoren u kancelarije da bi bio spašen samo od demoliranja, ali to je bilo kratkog veka jer je 1988. godine potpuno napušten.

Onda se dogodilo čudo, 2000. godine započeti su planovi da se ovaj veličanstveni objekat transformiše.

U hotel je ušla vojska majstora, koji su mu vratili stari sjaj.

Menhetn Loft Korporacija, koja je zaslužna za renoviranje, odlučila je da zadrži mnogo istorijskih obeležja netaknuto, uključujujući žensku sobu za pušenje, prvo mesto gde je bilo prihvatljivo da žene zapale cigaretu u javnosti.

Konačni izgled posle renoviranja koje je trajalo deset godina i koštalo 150 miliona funti biće prikazan na svečanom otvaranju 5. maja, na 138. godišnjicu odkada je prvi put otvoren za javnost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik