Osnivač „Fejsbuka“ ličnost 2010. godine

Bez autora
Dec 16 2010

Po izboru magazina „Time“, ličnost 2010 godine je Mark Cukerberg (26), informatički stručnjak i vlasnik socijalne mreže „Fejsbuk“. Nešto ranije ove godine mladi Amerikanac je poneo i titulu najmlađeg internet milijardera, čije bogatstvo se procenjuje na više od 4 milijadrde dolara.Prema predviđanjima analitičara, on će za nekoliko godina biti najbogatiji na planeti. Cukerberg se nedavno priključio inicijativi „Giving pledge“ (Davanje obećanja), iza koje stoje osnivač kompanije “Microsoft” Bil Gejts i investitor Voren Bafe. Članovi inicijative obećavaju da će dati najmanje polovinu svog imetka u dobrotvorne svrhe, ili za života ili nakon što umru.

Osnivač „Fejsbuka“ ličnost 2010. godinePo izboru magazina „Time“, ličnost 2010 godine je Mark Cukerberg (26), informatički stručnjak i vlasnik socijalne mreže „Fejsbuk“.

Nešto ranije ove godine mladi Amerikanac je poneo i titulu najmlađeg internet milijardera, čije bogatstvo se procenjuje na više od 4 milijadrde dolara.

Prema predviđanjima analitičara, on će za nekoliko godina biti najbogatiji na planeti.

Cukerberg se nedavno priključio inicijativi „Giving pledge“ (Davanje obećanja), iza koje stoje osnivač kompanije “Microsoft” Bil Gejts i investitor Voren Bafe. Članovi inicijative obećavaju da će dati najmanje polovinu svog imetka u dobrotvorne svrhe, ili za života ili nakon što umru.

− Ljudi s karijerama čekaju da zađu u starije godine kako bi dali prilog. Ali, zašto čekati kad toliko toga ima da se uradi? − saopštio je Cukerberg, koji je obećao da će tokom sledećih pet godina uložiti 100 miliona dolara u školski sistem grada Njuark u američkoj državi Nju Džerzi.

Iako je jako mlad stekao ogromno bogatstvo, Cukerberg tvrdi da ga moć, slava i novac nisu promenili.

− Moji roditelji su oduvek bili imućni i rastao sam u izobilju. Nemam neku tužnu priču i rastao sam normalno, tako da me pare nisu pokvarile, nemam takav odnos prema njima, ali volim da ih uvek posedujem, rekao je Cukerber u jednom intervjuu.

Trenutno je aktuelan film „Društvena mreža“ u kome je opisan, kako on smatra, na veoma ružan način.

− Izuzetno mi je drago što je neko snimio film o meni, to samo govori o mom uspehu i da ljude zanima ko sam i šta sam. Ipak, u njemu sam prikazan potpuno pogrešno. Taj momak u filmu, na primer, ima devojku, a ja nemam nikoga i ne planiram da u skorijoj budućnosti srce poklonim nekoj ženi, jer bi to verovatno podrazumevalo da joj poklonim i pare, a ja to ne želim.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik