Otvori se, Google "Sezame"

Bez autora
Jan 23 2012

Google priprema inovaciju Sesame ("Sezam") koja je ime dobila najverovatnije po URL-u koji je Google odabrao kao referencu za izraz "Otvori se Sezame". Korisnicima će biti potreban Google nalog, mobilni uređaj koji je već logovan na nalog i čitač barkoda, kao i kompjuter koji žele da koriste.Odlaskom na odgovarajuću adresu, korisnik će videti samo barkod koji će nestati posle par minuta. Posle skeniranja koda mobilnim uređajem i odlaskom na URL koji je sakriven u kodu, korisnici će biti pitani na mobilnom uređaju da li žele da omoguće novom kompjuteru da pristupi njihovim podacima.

Otvori se, Google "Sezame"Google priprema inovaciju Sesame ("Sezam") koja je ime dobila najverovatnije po URL-u koji je Google odabrao kao referencu za izraz "Otvori se Sezame".

Korisnicima će biti potreban Google nalog, mobilni uređaj koji je već logovan na nalog i čitač barkoda, kao i kompjuter koji žele da koriste.

Odlaskom na odgovarajuću adresu, korisnik će videti samo barkod koji će nestati posle par minuta.

Posle skeniranja koda mobilnim uređajem i odlaskom na URL koji je sakriven u kodu, korisnici će biti pitani na mobilnom uređaju da li žele da omoguće novom kompjuteru da pristupi njihovim podacima.

Sesame ih onda usmerava na Gmail ili iGoogle stranicu u zavisnosti od izbora korisnika.

Pretpostavka je da je ovaj sistem sigurniji od kucanja lozinke na tastaturi javnih kompjutera, gde je na više načina moguće otkriti šta je otkucano i tako narušiti tajnost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik