Picerija na Mesecu od 22 mlrd. USD

Bez autora
Sep 02 2011

Američki lanac picerija "Domino's Pizza" predložio je otvaranje prvog restorana na Mesecu. Tu inicijativu je pokrenula podružnica kompanije u Japanu. Troškovi "Domino's Pizza" za projekat se ocenjuju na oko 1,67 biliona jena (bezmalo 22 milijarde dolara) od kojih će 560 milijardi jena (7,3 miiljardi dolara) kompanija uložiti u transport 70 tona gradjevinskog materijala i opreme na mesec.[img]Materijal će na Mesec dopremiti 15 raketa. Za sada nije jasno ko će koristiti usluge nove picerije. Zgradu picerije u obliku kupole, planiranog prečnika 26 metara, projektuje japanska građevinska kompanija "Maeda".

Picerija na Mesecu od 22 mlrd. USDAmerički lanac picerija "Domino's Pizza" predložio je otvaranje prvog restorana na Mesecu.

Tu inicijativu je pokrenula podružnica kompanije u Japanu, piše "Dejli Telegraf".

Troškovi "Domino's Pizza" za projekat se ocenjuju na oko 1,67 biliona jena (bezmalo 22 milijarde dolara) od kojih će 560 milijardi jena (7,3 miiljardi dolara) kompanija uložiti u transport 70 tona gradjevinskog materijala i opreme na mesec.

Materijal će na Mesec dopremiti 15 raketa. Za sada nije jasno ko će koristiti usluge nove picerije.

Zgradu picerije u obliku kupole, planiranog prečnika 26 metara, projektuje japanska građevinska kompanija "Maeda". Zaposleni u restoranu, prema ideji arhitekata živeće u istoj zgradi.

"Dejli Telegraf" podseća da je najbliži konkurent "Domino's Pizza", lanac "Pizza Hut" još 2001. godine lansirao "projekat osvajanja kosmosa". Taj lanac brze hrane je organizovao dopremnje pice na medjunarodnu kosmičku stanicu.

Lanac "Domino's Pizza" , osnovan 1960. godine, kontroliše više od 9.000 restorana u 60 zemalja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik