Priznanje za Bondov "aston martin DB5"

Bez autora
Nov 18 2011

Britanci su odlučili - najpopularniji britanski automobil svih vremena koji se pojavio na filmu je "aston martin DB5" iz 1963. godine, koji je u filmu "Goldfinger" svesrdno "pomagao" tajnom agentu 007 Džejmsu Bondu. U čuvenom filmskom ostvarenju, za volanom primerka koji je prošle godine prodat na aukciji za 2,6 miliona funti, sedeo je Šon Koneri.U anketi britanskog automobilskog nedeljnika "Auto ekspres" učestvovalo je na hiljade aktivnih automobilista, koji su najpopularnije trebali da izaberu između 50 predloženih vozila.

Priznanje za Bondov "aston martin DB5"Britanci su odlučili - najpopularniji britanski automobil svih vremena koji se pojavio na filmu je "aston martin DB5" iz 1963. godine, koji je u filmu "Goldfinger" svesrdno "pomagao" tajnom agentu 007 Džejmsu Bondu.

U čuvenom filmskom ostvarenju, za volanom primerka koji je prošle godine prodat na aukciji za 2,6 miliona funti, sedeo je Šon Koneri.

U anketi britanskog automobilskog nedeljnika "Auto ekspres" učestvovalo je na hiljade aktivnih automobilista, koji su najpopularnije trebali da izaberu između 50 predloženih vozila. Drugo mesto pripalo je jedinstvenom "de lorenu" iz 1981. godine, koji je postao zaštitni znak filma "Povratak u budućnost" sa Majklom Džej Foksom, dok je treću poziciju osvojio "mini kuper S" iz 1968. godine, kao jedan od glavnih junaka kultnog filma "Posao u Italiji".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik