Redak žuti dijamant na aukciji

Bez autora
Aug 25 2011

Jarko žuti dijamant od 32,7 karata biće stavljen na aukciju 18. oktobra u Njujorku, saopštila je aukcijska kuća Kristi, dodavši da će pre toga moći da se vidi u Londonu, Ženevi i Hong Kongu. Očekuje se da će ovaj izuzetno redak dragi kament dostičhi cenu od osam miliona dolara.Gemološki institut Amerike (GIA), koji određuje vrednost dijamanata, svrstao je ovaj dijamant među najvrednije u svojoj klasi. Žuti dijamanti, koji dobijaju svoju boju od nitrogena, spadaju u izuzetno retke dijamante. Najpoznatiji je "Tifanijev žuti dijamant" od 128,51 karata koji je poznati juvelir Čarls Tifani kupio 1878. godine...

Redak žuti dijamant na aukcijiJarko žuti dijamant od 32,7 karata biće stavljen na aukciju 18. oktobra u Njujorku, saopštila je aukcijska kuća Kristi, dodavši da će pre toga moći da se vidi u Londonu, Ženevi i Hong Kongu.

Očekuje se da će ovaj izuzetno redak dragi kament dostičhi cenu od osam miliona dolara.

Gemološki institut Amerike (GIA), koji određuje vrednost dijamanata, svrstao je ovaj dijamant među najvrednije u svojoj klasi.

Žuti dijamanti, koji dobijaju svoju boju od nitrogena, spadaju u izuzetno retke dijamante. Najpoznatiji je "Tifanijev žuti dijamant" od 128,51 karata koji je poznati juvelir Čarls Tifani kupio 1878. godine.

Ovaj dijamant nosila je Odri Hepbern na fotografisanju za reklamu čuvenog filma "Doručak kod Tifanija".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik