Rekordna cena za francusko vino "Šato Lafit"

Bez autora
Sep 04 2011

Kolekcija od 300 boca vina iz bordoove čuvene sorte "Šato Lafit" prodata je na aukciji u Hong Kongu za rekordnu cenu od blizu 540.000 dolara. Kolekcija, koja sadrži vina iz perioda od 1981. do 2005. odneta je za 539.250 dolara na dvodnevnoj jesenjoj aukciji od koje se očekuje prihod od preko pet miliona dolara.Cene "Šato Lafita" su se više nego udesetostručile u poslednjih deset godina, prateći jagmu kineskih kupaca za vina kako ove tako i drugih prestižnih marki bordoa.

Rekordna cena za francusko vino "Šato Lafit"Kolekcija od 300 boca vina iz bordoove čuvene sorte "Šato Lafit" prodata je na aukciji u Hong Kongu za rekordnu cenu od blizu 540.000 dolara, saopštila je kuća Kristi koja je organizovala licitaciju.

Kolekcija, koja sadrži vina iz perioda od 1981. do 2005. odneta je za 539.250 dolara na dvodnevnoj jesenjoj aukciji od koje se očekuje prihod od preko pet miliona dolara, javlja AFP.

Cene "Šato Lafita" su se više nego udesetostručile u poslednjih deset godina, prateći jagmu kineskih kupaca za vina kako ove tako i drugih prestižnih marki bordoa.

Hong Kong je posle Njujorka i Londona postao treći aukcijski centar na svetu, zahvaljujući prvenstveno enormnom rastu privrede i bogatim Kinezima medju kojima vlada veliko interesovanje za kvalitetna francuska vina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik