Tablet "Sonija" razočarao

Bez autora
Sep 01 2011

Tablet računari japanske kompanije "Soni" prezentirani javnosti u sredu uveče, duboko su razočarali analitičare i stručnjake za tehnološke novitete. "Soni" je, smatraju oni, u zakašnjenju sa plasmanom na brzorastućem tržištu i zasigurno neće uspeti da se probije među vodeće proizvođače tablet personalih računara.Potrošači su zainteresovani za tablet računare, ali nisu speremni da plaćaju isto kao za ajped nešto što nije ajped. Bez obzira na brend i drugačiji dizajn, cena će napraviti Soniju probleme.

Tablet "Sonija" razočaraoTablet računari japanske kompanije "Soni" prezentirani javnosti u sredu uveče, duboko su razočarali analitičare i stručnjake za tehnološke novitete.

"Soni" je, smatraju oni, u zakašnjenju sa plasmanom na brzorastućem tržištu i zasigurno neće uspeti da se probije među vodeće proizvođače tablet personalih računara.

"Potrošači su zainteresovani za tablet računare, ali nisu speremni da plaćaju isto kao za ajped nešto što nije ajped. Bez obzira na brend i drugačiji dizajn, cena će napraviti Soniju probleme", izjavila je analitičar "Gartner" Karolina Milanezi.

Cena "Sonijevih" tablet računara zavisi od kapaciteta hard diska, ali neće biti ispod 499 dolara, objavila je agencija Rojters.

Uređaji poznate japanske kompanije pojaviće se u prodavnicama u septembru, odnosno više od godinu dana nakon što je "Epl" počeo sa prodajom ajpeda, i bezmalo godinu dana od kako je "Samsung Elektroniks" lansirao svoj GalaxyTab.

Dva modela "Soni", jedan sa preklopom i dva ekrana od po 5,5 inča, i drugi sa jednim većim ekranom od 9,4 inča, funkcionišu uz "Android" operativnu platformu.

"Ne smatram da je to tablet koji će 'Soni' izdići u lidere među Android" izjavio je Tim Stivens, glavni urednik bloga "Engadget", posvećenog visokim tehnologijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik