Tako mali, a tako zlatan

Bez autora
Sep 21 2011

Zamislite automobil optočen zlatom, dijamantima i dragim kamenjem, a najjeftiniji na svetu. Baš takav napravljen je u Indiji u fabrici "Tata Motors". Model "nano" kompanije "Tata Motors", poznat po tome što je najjeftiniji na svetu, doživeo je svoje zlatno izdanje, a povodom obeležavanja 5.000 godina tradicije izrade nakita u Indiji.Unikatno vozilo, vredno više od 4,7 miliona dolara, ukrašeno je sa 80 kilograma zlata, 15 kilograma srebra kao i velikom količinom dragog i poludragog kamenja.

Tako mali, a tako zlatanZamislite automobil optočen zlatom, dijamantima i dragim kamenjem, a najjeftiniji na svetu. Baš takav napravljen je u Indiji u fabrici "Tata Motors".

Model "nano" kompanije "Tata Motors", poznat po tome što je najjeftiniji na svetu, doživeo je svoje zlatno izdanje, a povodom obeležavanja 5.000 godina tradicije izrade nakita u Indiji.

Unikatno vozilo, vredno više od 4,7 miliona dolara, ukrašeno je sa 80 kilograma zlata, 15 kilograma srebra kao i velikom količinom dragog i poludragog kamenja.

Zlatni automobil, koji je danas u Mumbaju otkrio niko drugi do Ratan Tata, predsednik Tata grupe, biće izložen narednih šest meseci u salonima kompanije, a posetioci će imati priliku da se u njemu slikaju.

Prvi "nano" je svetlost dana ugledao 2009. godine, a namera proizvođača je bila da se zaustavi pad prodaje automobila u Indiji izazvan globalnom ekonomskom krizom. Međutim, očekivanja nisu ispunjena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik