Telefoniranje u "Aeroflotovim" avionima

Bez autora
Dec 23 2010

"Aeroflot", najveći ruski avioprevoznik i jedan od najvećih ruskih operatera mobilne telefonije "Megafon", od sutra će putnicima obezbediti usluge mobilne komunikacije u vreme leta. Ruska aviokomopanija, naime, 24. decembra otvara redovne letove prvog aviona sa opremom koja podržava mobilnu komunikaciju.Do 31. januara iduće godine klijenti "Megafona" će besplatno koristiti novu uslugu, a do kraja akcije operator će prezentovati cenu novog servisa. Prvi avion ruskog prevoznika sa opremom mobilne telefonije je "A321" koji leti na linijama od ruskih do evropskih gradova.

Telefoniranje u "Aeroflotovim" avionima"Aeroflot", najveći ruski avioprevoznik i jedan od najvećih ruskih operatera mobilne telefonije "Megafon", od sutra će putnicima obezbediti usluge mobilne komunikacije u vreme leta.

Ruska aviokomopanija, naime, 24. decembra otvara redovne letove prvog aviona sa opremom koja podržava mobilnu komunikaciju. Do 31. januara iduće godine klijenti "Megafona" će besplatno koristiti novu uslugu, a do kraja akcije operator će prezentovati cenu novog servisa.

Prvi avion ruskog prevoznika sa opremom mobilne telefonije je "A321" koji leti na linijama od ruskih do evropskih gradova. Za sada putnicima su dostupne usluge GPRS-interneta i slanje SMS i MMS poruka. Iduće godine ove usluge će biti dostupne i putnicima u još nekoliko letelica "Aeroflota" uključujići transkontinentalni "Erbas 330".

U skladu sa ruskim zakonima , oprema koja omogućava korišćenje mobilnih telefona u avionima, aktiviraće se tek na visinama preko 3.000 metara.

Ranije je objavljeno da je "Megafon" u organizaciju mobilnih usluga u avionima u prvoj fazi uložio 150 miliiona rubalja, dok je "Aeroflot" planirao da u projekat uloži više od milion dolara.

"Megafon" procenjuje da će 2014. godine oko 20 odsto svih putnika "Aeroflota" koristiti usluge mobilne komunikacije u avionima. Ove godine u avionima za daleke destinacije usluge mobilne telefonije koristiće oko pet odsto putnika "Aeroflota" a do 2014. godine njihov udeo će se povećati na 14 procenata.

"Aeroflot" je najveća aviokompanija Rusije, sa flotom od 115 aviona koji lete u 856 gradova u 169 zemalja.

Kompanija "Megafon" osnovana u maju 2002. godine ima 51,6 miliona aktivnih pretplatnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik