Tri najlepše plaže na svetu nalaze se u Evropi

Bez autora
Feb 28 2024

Na temelju analize svih recenzija putnika ostavljenih na platformi Tripadvisor, napravljena je lista najboljih plaža sveta.

Interesantno je da se tri najbolje nalaze u Evropi, ostavljajući iza sebe večno popularne Karibe, što je znak da su putnici odlučili da biraju nešto drugačije za svoj odmor.

Prestižna lista Tripadvisor-a, Best of the Best Beaches list for 2024. daje nam odgovor na pitanje koje su najbolje plaže na svetu za ovu godinu. Iako se na listi nalazi 25 plaža iz 18 zemalja sa 5 kontinenata, prva tri mesta su zauzele plaže iz Evrope.

Spiaggia dei Conigli

Italijanska Spiaggia dei Conigli zauzela je drugo mesto na listi najboljih plaža Tripadvisora. Najpoznatija je među turistima po tome što se tamo često susreću morske kornjače. Plaža je inače dostupna samo čamcem ili pešice preko dosta nepristupačnog terena. Zbog neverovatnog belog peska i azurno plave vode, plaža i njen prirodni rezervat često se upoređuju sa plažama sa Kariba.

La Concha

Plaža La Concha u San Sebastianu u Španiji, treća je na listi najboljih plaža Tripadvisora, jedna je od najpoznatijih i fotografisanih urbanih plaža u Evropi. Ona je, za razliku od ostalih, poznata po svojoj prirodnoj lepoti i živahnoj atmosferi.

Smeštena uz istoimeni slikoviti zaliv, plaža ima najfiniji pesak, tirkizno more i dugo šetalište, što je čini popularnom destinacijom i za lokalno stanovništvo i za turiste.

Praia da Falésia

Praia da Falésia, smeštena u srcu regije Algarve u Portugalu, zauzela je prvo mesto na listi. Ona očarava posetioce svojom slikovitom mešavinom belog peska i dramatičnih, narandžastih litica koje zapljuskuje Atlantski okean.

Ono što izdvaja Praia da Falésia je njena netaknuta obala i predanost održivosti. Park prirode uz plažu štiti njeno besprekorno stanje, nudeći utočište za lokalnu floru i faunu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik