U Abu Dabiju postavljena jelka vredna 11 miliona dolara

Bez autora
Dec 16 2010

Luksuzni hotel "Palas Emirati" u Abu Dabiju ukrasio je svoj hol božićno-novogodišnjom jelkom za koju se očekuje da će biti upisana u Ginisovu knjigu rekorda jer po vrednosti dostiže 11 miliona dolara. Jelka visine 13 metara dekorisana je predmetima od srebra i zlata, ornamentima u obliku kugli i malim belim sijalicama.Rekordna vrednost jelke, doduše, potiče pre svega od ogrlica, naušnica i ostalog nakita koji visi sa grana. Na drvo je ukupno postavljen tačno 181 dijamant, biser, smaragd, safir i ostalo drago kamenje.

U Abu Dabiju postavljena jelka vredna 11 miliona dolaraLuksuzni hotel "Palas Emirati" u Abu Dabiju ukrasio je svoj hol božićno-novogodišnjom jelkom za koju se očekuje da će biti upisana u Ginisovu knjigu rekorda jer po vrednosti dostiže 11 miliona dolara.

Jelka visine 13 metara dekorisana je predmetima od srebra i zlata, ornamentima u obliku kugli i malim belim sijalicama.

Rekordna vrednost jelke, doduše, potiče pre svega od ogrlica, naušnica i ostalog nakita koji visi sa grana. Na drvo je ukupno postavljen tačno 181 dijamant, biser, smaragd, safir i ostalo drago kamenje.

"Samo drvo košta oko 10.000 dolara, a nakit vredi više od 11 miliona dolara", izjavio je upravnik hotela Hans Olberc, uz ocenu da će Abu Dabi zbog atraktivne jelke svakako biti upisan u Ginisovu knjigu rekorda.

Na pitanje da li bi postavljanje jelke moglo da povredi verska osećanja stanovnika Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su većinom muslimani, Olberc je odgovorio da misli da se to neće dogoditi.

"Ovo je veoma liberalna zemlja", dodao je upravnik "Palas Emirata".c

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik