U Kini 22 lažne Apple prodavnice

Bez autora
Aug 12 2011

Vlasti u jugozapadnom kineskom gradu Kunmingu pronašle su 22 radnje koje su neovlašteno prodavale robu američkog elektronskog giganta Apple. Radnje su dobile naređenje da prekinu korištenje Apple zaštitnog znaka. Kineske vlasti otvoriće telefonsku liniju za primanje žalbi i pojačaće kontrole, ali nije poznato da li su Apple proizvodi u ovim radnjama bili originalni ili je reč o krijumčarenoj robi.U julu je grupa američkih blogera pronašla u Kini jednu lažnu Apple radnju u kojoj su čak i zaposleni verovali da rade za američkog giganta sa sedištem u Kaliforniji.

U Kini 22 lažne Apple prodavniceVlasti u jugozapadnom kineskom gradu Kunmingu pronašle su 22 radnje koje su neovlašteno prodavale robu američkog elektronskog giganta Apple.

Radnje su dobile naređenje da prekinu korištenje Apple zaštitnog znaka.

Kineske vlasti otvoriće telefonsku liniju za primanje žalbi i pojačaće kontrole, ali nije poznato da li su Apple proizvodi u ovim radnjama bili originalni ili je reč o krijumčarenoj robi.

U julu je grupa američkih blogera pronašla u Kini jednu lažnu Apple radnju u kojoj su čak i zaposleni verovali da rade za američkog giganta sa sedištem u Kaliforniji. Radnja je imala sva obeležja legalnog Apple-ovog predstavništva, a radnici su nosili uniforme sa poznatim logom.

Američka trgovinska komora u maju je saopštila da je Kina sedmu godinu za redom zemlja sa najslabijom zaštitom autorskih prava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik