U Kini registarske tablice skuplje od automobila

Bez autora
Mar 20 2012

Vlasti Šangaja odlučile su, da bi usporile rast na automobilskom tržištu, da ograniče broj registarskih tablica, tako da sada registracija košta više nego automobil. Da bi bile izbegnute gužve u saobraćaju i sa ciljem poboljšanja ekološke situacije u 23-milionskom megapolisu, mesečno se registruje samo osam hiljada vozila.Prijave svih zainteresovanih lica da dobiju automobilske tablice se evidentiraju, a zatim se održava aukcija.

U Kini registarske tablice skuplje od automobilaVlasti Šangaja odlučile su, da bi usporile rast na automobilskom tržištu, da ograniče broj registarskih tablica, tako da sada registracija košta više nego automobil, objavio je dnevnik “Šangaj dejli”.

Da bi bile izbegnute gužve u saobraćaju i sa ciljem poboljšanja ekološke situacije u 23-milionskom megapolisu, mesečno se registruje samo osam hiljada vozila.

Prijave svih zainteresovanih lica da dobiju automobilske tablice se evidentiraju, a zatim se održava aukcija.
 
Prema podacima dnevnika, u aukciji koja je obavljena u nedelju, našlo se više od 24 hiljade prijava, a prosečna cena za registarske tablice iznosila je 58.630 juana (9,3 hiljade dolara), koliko košta i osrednji automobil ekonom klase.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik