U pariskom hotelu kao u kući za lutke

Bez autora
Sep 12 2010

Ako ne želite ili nemate novac da platite noćenje u Parizu više od 400 evra, morate odsesti u nekom od manje komfornih hotela. To nekada znači da je soba toliko mala da ćete se u njoj gurati sa sopstvenim koferom!Pariz je prepun hotela (preko 700) - gotovo svaka ulica u centru i široj okolini grada ih ima po nekoliko, tako da je gotovo nemoguće da u Gradu svetlosti ne možete da nađete prenoćište. Međutim, morate biti oprezni prilikom izbora hotela, čak i ako ne spadate u razmažene komformiste.

U pariskom hotelu kao u kući za lutkeAko ne želite ili nemate novac da platite noćenje u Parizu više od 400 evra, morate odsesti u nekom od manje komfornih hotela. To nekada znači da je soba toliko mala da ćete se u njoj gurati sa sopstvenim koferom!

Pariz je prepun hotela (preko 700) - gotovo svaka ulica u centru i široj okolini grada ih ima po nekoliko, tako da je gotovo nemoguće da u Gradu svetlosti ne možete da nađete prenoćište. Međutim, morate biti oprezni prilikom izbora hotela, čak i ako ne spadate u razmažene komformiste.

Hoteli su najčešće preuređeni delovi stambenih zgrada u kojima su od jednog stana od 40 kvadratnih metara, na primer, napravljene tri sobe sa sve plakarima i kupatilom!

Spolja će vas dočekati prepoznatljiva šarmantna pariska fasada, čista i ukrašena visećim muškatlama na balkonima, sa ogradama od kovanog gvožđa. Ispred ulaza dve negovane zelene tuje u žardinjerama od terakote.

Ako pomislite da su samo ulazna vrata mala, tako da morate prvo vi da zakoračite pa tek onda da provučete i kofer, i to postrance, grešite - sve će u tom hotelu biti malo, možda i manje.

Recepcijski pult je toliki da se na njemu guraju prospekti, telefon i malo mesingano zvonce, a nemojte se iznenaditi ako preko svega toga leži mačka.

Stepenište je najčešće od drveta, ali bolje krenite peške jer će vas tek lift sablazniti - "velik“ je poput mrtvačkog sanduka!

Kada stignete do sobe pripremite se na inteligentno kretanje kako se ne biste zaglavili, naročito ako sobu delite sa još nekim. Prostor između kreveta i zida, koji je zapravo jedini put do kupatila, je toliki da ako ste u paru morate propuštati jedan drugog, pod uslovom da su vam koferi na krevetima.

Pripazite na kolena kada sednete na WC šolju - ako ste viši od 1,80 metara može vam se desiti da kolenima udarate u susedni zid.

Nije šala - većina hotela u Parizu su mali, sa svega 15 do 30 minijaturnih soba, i to ne zavisi od kategorizacije. Čak vam se može desiti da na internetu pročitate da izabrani hotel im četiri zvezdice, a kada stignete na odredište shvatite da je jedna, ili čak dve, volšebno nestala!

Zato je bolje sobu rezervisati telefonom kako biste mogli da pitate: koliko kvadrata ima najmanja soba, koliko zvezdica ima hotel, da li postoji konekcija za internet, da li se plaća, pa čak i da li ima mačku ako ste kojim slučajem alergični na ove životinjice.

Međutim, možda sve to i nije bitno - i najmanji među njima je čist, posteljina i peškiri se menjaju svakodnevno, a Pariz je grad koji vam neće dozvoliti da mirujete u hotelskoj sobi. Jedva da ćete imati vremena da dremnete kako biste prikupili snagu za nove izazove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik