„Vaš filmski festival“ na Jutjubu

Bez autora
Jan 20 2012

Internet sajt Jutjub pokrenuće onlajn filmski festival čijih će deset finalista biti poslato na filmski festival u Veneciji. Video-portal, koji je u vlasništvu kompanije „Gugl" saopštio je da će Your Film Festival ("vaš filmski festival) prikazivati kratke filmove trajanja do 15 minuta i da će prijave primati od 2. februara do 31. marta.Producentska kompanija čuvenih reditelja Ridlija i Tonija Skota "Scott Free Productions" izabraće 50 polufinalista. Ti filmovi biće prikazani preko Jutjuba i publika će onda birati favorite.

„Vaš filmski festival“ na JutjubuOnlajn filmski festival "Your Film Festival", koji će pokrenuti sajt Jutjub, prava je šansa da mnogi stvaraoci izađu iz anonimnosti. Zainteresovani, stariji od 18 godina, moći će da pošalju svoja ostvarenja u trajanju do 15 minuta do kraja marta. Najboljih 10 ide na venecijansku Mostru, dok će pobedniku biti uručena nagrada od 500.000 dolara.

Internet sajt Jutjub pokrenuće onlajn filmski festival čijih će deset finalista biti poslato na filmski festival u Veneciji, prenosi danas AP.

Video-portal, koji je u vlasništvu kompanije „Gugl" saopštio je da će Your Film Festival ("vaš filmski festival) prikazivati kratke filmove trajanja do 15 minuta i da će prijave primati od 2. februara do 31. marta.

Producentska kompanija čuvenih reditelja Ridlija i Tonija Skota "Scott Free Productions" izabraće 50 polufinalista.

Ti filmovi biće prikazani preko Jutjuba i publika će onda birati favorite.

Deset finalista biće poslato na 69. venecijansku Mostru.

Ridli Skot će predsedavati žiriju koji će izabrati pobednika. Najbolji će biti nagrađen sa 500 hiljada dolara od Jutjuba kako bi producirao delo zajedno sa kompanijom „Skot fri".

Iako svako može da se prijavi, Jutjub se nada da će učešće uzeti mahom mladi filmski stvaraoci.

„Karijeru sam počeo sa kratkim filmom pre 50 godina, i to što ću pomagati mladim filmskim stvaraocima je fantastično", rekao je Skot.

Jutjub je i ranije održavao filmska takmičenja, ali je ovaj festival mnogo većeg opsega.

Strani filmovi imaće titlove, a jedino ograničenje je da učesnici moraju da budu stariji od 18 godina i da filmovi nisu nigde prikazani od 1. januara 2010. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik