Video-igra PES menja ime u eFootball i postaje besplatna

Bez autora
Jul 22 2021

Japanska kompanija „Konami“ je objavila da se popularna video-igra PES (Pro Evolution Soccer) ukida i da njihova dugogodišnja fudbalska serija dobija novo ime i pravac. PES će zameniti „eFootball” koji će biti isključivo digitalna, besplatna igra koja stiže na konzole, ali i na personalne računare.

Fudbalske video-igre ugledne japanske kompanije „Konami“ pojavile su se pod imenom Winning 11, a zatim 2001. godine postaju Pro Evolution Soccer, koja je dugo, posebno 2000-ih bila, po mnogima, mnogo bolja od video-igre FIFA.

Igra eFootball biće dostupna već od jeseni, a očekuju se i verzije za iOS i Android. Još se ne zna da li će u njoj moći da uživaju i korisnici „Nintendove“ ručne konzole Svič.

Do zime će sve verzije igre podržavati kros-plej, ali će igrači mobilnih verzija mirati da koriste kontrolere da bi igrali protiv igrača koji koriste konzole i personalne računare.

Radi se o ogromnom i značajnom potezu „Konamija“ koji uključuje i prelaz sa FOX Enginea na novi izgrađen na Anrialu 4 (Unreal 4). Izgleda da će sve verzije igre biti funkcionalno iste, što bi moglo da znači da će i veoma uspešni PES Mobajl biti ukinut ili zamenjen.

Producent serije i dugogodišnji programer PES-a, Sejtaro Kimura, navodi da će eFootball dobijati redovne nadogradnje i da više neće izlaziti godišnje verzije koje se plaćaju, već će igra dobijati besplatne godišnje nadogradnje za nove sezone.

Na početku će eFootball nuditi egzibicione mečeve, i moći će da se bira između devet klubova. Kasnije će se pojaviti i drugi modovi koji će se plaćati. Takođe, još nije poznato šta će biti sa opcijom Maj klab, ali se pretpostavlja da će ga zameniti neimenovani Tim bilding mod.
Ne zna se ni kako će se dodavati novi timovi u igru i kako će funkcionisati eFootball modovi i monetizacija, mada su iz „Konamija“ objavili raspored planova za podršku igri nakon pokretanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik