VLC čitač povučen iz App Store

Bez autora
Jan 12 2011

Veoma popularna verzija multimedijskog čitača za iPhone - VLC povučena je iz online prodavnice App Store, nakon što je kompaniji Apple pre dva meseca dostavljeno mišljenje o kršenju autorskih prava.Čitač je omogućavao čitanje gotovo svih digitalnih formata bez potrebe njihove konverzije. To je bila jedna od najpopularnijih aplikacija u prodavnici App Store, koja je u veoma kratkom periodu postala nezaobilazna.

VLC čitač povučen iz App StoreVeoma popularna verzija multimedijskog čitača za iPhone - VLC povučena je iz online prodavnice App Store, nakon što je kompaniji Apple pre dva meseca dostavljeno mišljenje o kršenju autorskih prava.

Čitač je omogućavao čitanje gotovo svih digitalnih formata bez potrebe njihove konverzije, preneli su francuski elektronski mediji.

To je bila jedna od najpopularnijih aplikacija u prodavnici App Store, koja je u veoma kratkom periodu postala nezaobilazna.

Francuski inženjer Remi Deni-Kurmon, koji je radio na toj verziji VLC-a je, međutim, uputio primedbu kompaniji Apple, navodeći da su u toku distribucije ove aplikacije prekršene licence GNU otvorenog koda (GPL).

Iako ta licenca dozvoljava kopiranje, distribuciju i modifikaciju snimljenih programa, propisi App Store to ne omogućavaju, što je dovelo do složene i nejasne situacije, tako da je Apple posle dva meseca rešio da povuče VLC iz ponude App Store.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik