WHY - luksuzna jahta i ostrvo u jednom

Bez autora
Mar 14 2010

Kompanija Wally Hermes Yachts trenutno pravi zanimljivu luksuznu jahtu - WHY, čija je specifičnost to što može da se pretvori u ostrvo. Ovo plovilo pravi se na brodogradilištu u Ankoni, a sudeći prema svim informacijama, radi se o prilično skupoj plovećoj igrački.Cena po kojoj će se prodati iznosi oko 200 miliona evra. Dizajneri su koncept ove jahte predstavili na sajmu luksuznih plovila u Abu Dabiju, a rešiće dilemu svakog milijardera - da li da kupe luksuznu jahtu ili lično ostrvo.

WHY - luksuzna jahta i ostrvo u jednomKompanija Wally Hermes Yachts trenutno pravi zanimljivu luksuznu jahtu - WHY, čija je specifičnost to što može da se pretvori u ostrvo.

Ovo plovilo pravi se na brodogradilištu u Ankoni, a sudeći prema svim informacijama, radi se o prilično skupoj plovećoj igrački. Cena po kojoj će se prodati iznosi oko 200 miliona evra.

Dizajneri su koncept ove jahte predstavili na sajmu luksuznih plovila u Abu Dabiju, a rešiće dilemu svakog milijardera - da li da kupe luksuznu jahtu ili lično ostrvo.

Ova ultramoderna, sportska jahta na tri sprata će biti dugačka 58 metra, a u ostrvo se pretvara kada stigne na svoje odredište. Tada je opremljena promenadom za šetnju dužine 130 metara, ima saunu, biblioteku, gimnastičku salu, solarijum i bazen sa morskom vodom u dužini od 25 metara.

Dizajneri su vodili računa i o zaštiti životne sredini, ali i o štednji, pa su jahtu opremili solarnim panelima koji je delimično pokreću.

"Svačiji je san da živi na ostrvu, u potpunoj slobodi, bez obuzdavanja, sa nezavisnošću koju jedino samodovoljnost može obezbediti. Jahte pružaju mogućnost mobilnosti, ali nemaju prostornost imanja. WHY ima sve: prostor, stabilnost, pokret, nezavisnost, mir", ističe Luka Basani Antivari, direktor kompanije Wally Hermes Yachts.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik