Zaradite na otkrivanju propusta

Bez autora
Aug 02 2011

Facebook je saopštio da će plaćati hakerima i svim drugim korisnicima koji otkriju bezbednosne propuste u ovoj društvenoj mreži, ali jedini uslov je da o tom propustu prvo izveste njegove bezbednosne stručnjake. U petak je Facebook pokrenuo portal pod nazivom Whitehat na kome se oni koji otkriju bezbednosni propust u toj društvenoj mreži mogu registrovati i prijaviti isti.Tako se Facebook pridružio kompanijama Google i Mozilla, koje već plaćaju onima koji uoče propuste u njihovim proizvodima.

Zaradite na otkrivanju propustaFacebook je saopštio da će plaćati hakerima i svim drugim korisnicima koji otkriju bezbednosne propuste u ovoj društvenoj mreži, ali jedini uslov je da o tom propustu prvo izveste njegove bezbednosne stručnjake.

U petak je Facebook pokrenuo portal pod nazivom Whitehat na kome se oni koji otkriju bezbednosni propust u toj društvenoj mreži mogu registrovati i prijaviti isti.

Tako se Facebook pridružio kompanijama Google i Mozilla, koje već plaćaju onima koji uoče propuste u njihovim proizvodima. Mozilla plaća 3.000 američkih dolara onima koji otkriju kritične i visoko rizične greške u Firefox-u, dok Google korisnicima Chrome-a koji otkriju greške u tom operativnom sistemu plaća od 500 do 3.133 dolara.

Kompanije koje su ranije pokrenule slične akcije, smatraju da su one neophodne i uspešne. Google je u proteklih osam meseci otkrio čitav niz grešaka i propusta u svojim manje poznatim proizvodima. Iz ove k ompanije je saopšteno da su do sada isplatili oko 300.000 dolara na ime nagrada za otkrivene propuste i smatraju da su to pametno uložena sredstva, jer im je ukazano na brojne zanimljive propuste.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik