Znate li koliko košta sigurnost vlasnika Facebooka?

Bez autora
Apr 14 2019

Tehnološki gigant Facebook gotovo je udvostručio svotu koju izdvaja na osiguranje svog osnivača i izvršnog direktora Marka Zakerberga. Facebook je tokom prošle godine potrošio čak 22 miliona dolara za dodatne troškove Zakerbergove zaštite.Zakerberg, kao i mnogi bogati izvršni direktori, dobiva službenu plaću od svega jednog dolara godišnje, a tokom prošle godine nije primao bonuse i nagrade za dionice. Troškovi za sigurnost Zakerberga i njegove porodice su iznosili 22,6 miliona dolara na godišnjem nivou, što je 9,1 milion dolara više nego za prethodnu godinu.

Znate li koliko košta sigurnost vlasnika Facebooka?Tehnološki gigant Facebook gotovo je udvostručio svotu koju izdvaja na osiguranje svog osnivača i izvršnog direktora Marka Zakerberga (Zuckerberg).

Facebook je tokom prošle godine potrošio čak 22 miliona dolara za dodatne troškove Zakerbergove zaštite.

Zakerberg, kao i mnogi bogati izvršni direktori, dobiva službenu plaću od svega jednog dolara godišnje, a tokom prošle godine nije primao bonuse i nagrade za dionice.

Troškovi za sigurnost Zakerberga i njegove porodice su iznosili 22,6 miliona dolara na godišnjem nivou, što je 9,1 milion dolara više nego za prethodnu godinu.

Na troškove privatnog aviona potrošeno je 2,6 miliona dolara, a iz kompanije je rečeno da je i to dio njegovog "programa osiguranja".

- Zakerberg je jedan od najprepoznatljivijih izvršnih direktora na svijetu. To je rezultat velike baze naših korisnika i naše kontinuirane izloženosti globalnoj medijskoj, zakonodavnoj i regulatornoj pažnji - navela je kompanija u saopćenju.

Tehnološki gigant se posljednjih godina često nalazi na udaru kritika zbog brojnih propusta.

Detaljne informacije o više od 540 miliona korisnika Facebooka mjesecima su bile javno vidljive, pokazala je istraga kompanije zadužene za sigurnost na internetu.

Ovo je, kako podsjeća BBC, posljednji u nizu incidenta vezanih za otkrivanje povjerljivih i ličnih podataka kompanije Facebook.

Krajem marta Facebook je objavio da su zaposleni u toj kompaniji imali pristup šiframa oko 600 miliona korisnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik