Mobilni biro za nezaposlene uskoro u Hadžićima

Bez autora
Oct 15 2017

Predstavnici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo i Općine Hadžići održali su sastanak s predsjednicima mjesnih zajednica ove općine o uvođenju mobilnog biroa.Na sastanku je predstavljen koncept rada mobilnog biroa, nove usluge Službe za zapošljavanje KS-a za nezaposlene osobe, koje su prijavljene na evidenciji Biroa za zapošljavanje Hadžići. Namijenjen je nezaposlenim osobama u ruralnim, udaljenim i manje dostupnim dijelovima općine, a posebno osobama koje pripadaju ugroženoj kategoriji, nepokretne, stare i iznemogle osobe, kao i bolesne osobe koje ne mogu lično doći u prostorije biroa.

Mobilni biro za nezaposlene uskoro u HadžićimaPredstavnici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo i Općine Hadžići održali su sastanak s predsjednicima mjesnih zajednica ove općine o uvođenju mobilnog biroa.

Na sastanku je predstavljen koncept rada mobilnog biroa, nove usluge Službe za zapošljavanje KS-a za nezaposlene osobe, koje su prijavljene na evidenciji Biroa za zapošljavanje Hadžići.

Namijenjen je nezaposlenim osobama u ruralnim, udaljenim i manje dostupnim dijelovima općine, a posebno osobama koje pripadaju ugroženoj kategoriji, nepokretne, stare i iznemogle osobe, kao i bolesne osobe koje ne mogu lično doći u prostorije biroa.

Nezaposlene osobe će putem mobilnog biroa dobiti usluge redovnog javljanja, izdavanja uvjerenja o vođenju na evidenciji za nezaposlene osobe, te usluge informisanja, savjetovanja i upućivanja na aktivne mjere zapošljavanja, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik