U Kini otkriveno ogromno naftno polje s više od milijardu tona sirova nafte

Bez autora
Dec 03 2017

Novo naftno polje s više od milijardu tona sirove nafte otkriveno je u Kini. Naftno polje je otkrila Kineska nacionalna petrol korporacija u Juggar Basinu u regiji Xinjiang.Gotovo 1,24 milijarde tona sirove nafte je otkriveno dosad, od čega je 520 miliona tona potvrđenih rezervi, izjavili su zvaničnici podružnice državne kompanije PetroChina. Kompanija je saopćila da je otkriće stiglo kao rezultat desetogodišnjeg geološkog istraživanja. Kineski naftni giganti kao što su PetroChina i China Natonal Offshore Oil Corporation su ubrzali potragu za naftom jer rezerve konstantno opadaju.

U Kini otkriveno ogromno naftno polje s više od milijardu tona sirova nafteNovo naftno polje s više od milijardu tona sirove nafte otkriveno je u Kini, javlja kineska zvanična novinska agencija Xinhua. Naftno polje je otkrila Kineska nacionalna petrol korporacija (CNPC) u Juggar Basinu u regiji Xinjiang.

"Gotovo 1,24 milijarde tona sirove nafte je otkriveno dosad, od čega je 520 miliona tona potvrđenih rezervi", izjavili su zvaničnici podružnice državne kompanije PetroChina. Kompanija je saopćila da je otkriće stiglo kao rezultat desetogodišnjeg geološkog istraživanja.

Kineski naftni giganti kao što su PetroChina i China Natonal Offshore Oil Corporation su ubrzali potragu za naftom jer rezerve konstantno opadaju, javlja Reuters.

Zvaničnici kompanije PetroChina su saopćili da je kompanija povećala kapacitet proizvodnje na svom naftnom polju u Xinjiangu za 1,38 miliona tona ove godine, što dnevno iznosi blizu 27.000 barela.

Trenutno se Kina nalazi na 13. mjestu kada je riječ o zemljama s najvećim rezervama koje iznose 25 milijardi i 620 miliona barela sirove nafte.

Kinesko najveće naftno polje u Daqingu sadrži 5,8 milijardi tona sirove nafte i bilion kubika prirodnog gasa. Istovremeno je Kina druga zemlja kada je riječ o hitnim rezervama sirove nafte. U ovom trenutku koristi niske cijene nafte za obnovu zaliha.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik