Facebook planira zaposliti 2.300 radnika u Velikoj Britaniji

Bez autora
Dec 05 2017

U Londonu, u ulici Oxford bit će otvorena nova Facebook kancelarija koja sa sobom donosi 800 novih radnih mjesta, a planirano je da više od polovine radnika bude zaposleno u sektoru inžinjeringa.Facebook je svoju prvu kancelariju u Londonu otvorio prije deset godina, a predstavnici ove kompanije rekli su da očekuju da do kraja sljedeće godine zaposle 2.300 radnika iz Velike Britanije. Kancelar Philip Hammond je otvaranje nove Facebook kancelarije opisao kao "znak povjerenja" u Veliku Britaniju.

Facebook planira zaposliti 2.300 radnika u Velikoj BritanijiU Londonu, u ulici Oxford bit će otvorena nova Facebook kancelarija koja sa sobom donosi 800 novih radnih mjesta, a planirano je da više od polovine radnika bude zaposleno u sektoru inžinjeringa.

Facebook je svoju prvu kancelariju u Londonu otvorio prije deset godina, a predstavnici ove kompanije rekli su da očekuju da do kraja sljedeće godine zaposle 2.300 radnika iz Velike Britanije.

Kancelar Philip Hammond je otvaranje nove Facebook kancelarije opisao kao "znak povjerenja" u Veliku Britaniju.

"To je znak povjerenja u našu zemlju da inovativne kompanije kao što je Facebook investiraju ovdje, a sjajne vijesti su da će sljedeće godine zaposliti 800 novih radnika", navodi Hammond.

Novo sjedište je najavljeno prošle godine, ubrzo nakon što je Google otkrio da će graditi novu kancelariju u gradu, kako bi primio više od 7.000 radnika.

Nicola Mendhelson potpredsjednik Facebooka za Evropu, Bliski Istok i Aziju rekao je da je ova zemlja u protekloj deceniji bila veliki dio Facebookove priče i da se raduje nastavku saradnje kako bi ostvarili misiju približavanja svijeta.

"Razvijeni poduzetnički ekosistem u Velikoj Britaniji i međunarodna reputacija za izvrsnost inžinjerstva čine ga jednim od najboljih mjesta na svijetu za izgradnju tech kompanije", dodao je Mendhelson.

Kancelarijski prostor je dizajnirao arhitekta Frank Gehry. Ima 23.000 kvadratnih metara i sedam spratova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik