Preminuo osnivač kompanije IKEA Ingvar Kamprad

Bez autora
Jan 28 2018

Švedski osnivač jednog od najvećih proizvođača namještaja IKEA, Ingvar Kamprad, preminuo je u 91. godini, saopštili su iz ove kompanije. Kamprad je preminuo u svojoj kući u Smalandu, stoji u saopštenju švedske kompanije.Iz IKEA-e su kazali kako je Kamprad bio jedan od najvećih preduzetnika 20. vijeka. Podsjećamo, Kamprad se ranije tokom svog života suočavao s brojnim optužbama zbog veze s nacistima koje je on nazvao najvećom greškom svog života. Kamprad je IKEA-u osnovao 1943. godine.

Preminuo osnivač kompanije IKEA Ingvar KampradŠvedski osnivač jednog od najvećih proizvođača namještaja IKEA, Ingvar Kamprad, preminuo je u 91. godini, saopštili su iz ove kompanije. Kamprad je preminuo u svojoj kući u Smalandu, stoji u saopštenju švedske kompanije.

Iz IKEA-e su kazali kako je Kamprad bio jedan od najvećih preduzetnika 20. vijeka.

Podsjećamo, Kamprad se ranije tokom svog života suočavao s brojnim optužbama zbog veze s nacistima koje je on nazvao najvećom greškom svog života.

Kamprad je IKEA-u osnovao 1943. godine. Prvo je prodavao replike kuhinjskog stola svog ujaka, a danas njegova kompanija prodaje namještaj širom svijeta.

IKEA je jedna od najvećih kompanija u svijetu s više od 190 hiljada zaposlenih u 49 zemalja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik