Prodate dve fabrike Magnohroma

Dve fabrike kraljevačkog "Magnohroma" prodate su danas na javnom nadmetanju, u sedištu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, kako je saopšteno, po nešto višim cenama od početne a nije uspela prodaja Fabrike vatrostalnih materijala. Neprodat je najvažniji i najveći deo "Magnohroma", poslovni kompleks Fabrike vatrostalnih materijala, u koji ulaze i rudnici "Šumadija" i "Magnezit", eksploataciona prava i zemljište "Magnohroima" na području Kraljeva, Čačka, Čajetine i Gornjeg Milanovca, a čija je početna cena bila nešto malo manja od 275 miliona dinara. Pokretna i nepokretna imovina Fabrike elektrotermičkih proizvoda u Kraljevu, koja obuhvata proizvodne i pomoćne zgrade, zgradu prodavnice i nekoliko trafostanica, kao i celokupnu opremu prodata je preduzeću "Nelt" iz Beograda za 98 miliona dinara.

Prodate dve fabrike MagnohromaDve fabrike kraljevačkog "Magnohroma" prodate su danas na javnom nadmetanju, u sedištu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, kako je saopšteno, po nešto višim cenama od početne a nije uspela prodaja Fabrike vatrostalnih materijala.

Neprodat je najvažniji i najveći deo "Magnohroma" - poslovni kompleks Fabrike vatrostalnih materijala (krug fabrike sa 85 objekata), u koji ulaze i rudnici "Šumadija"i "Magnezit", eksploataciona prava i zemljište "Magnohroima" na području Kraljeva, Čačka, Čajetine i Gornjeg Milanovca, a čija je početna cena bila nešto malo manja od 275 miliona dinara.

Pokretna i nepokretna imovina Fabrike elektrotermičkih proizvoda (FETP) u Kraljevu, koja obuhvata proizvodne i pomoćne zgrade, zgradu prodavnice i nekoliko trafostanica, kao i celokupnu opremu prodata je preduzeću "Nelt" iz Beograda za 98 miliona dinara (početna cena bila je oko 89 miliona dinara. Za kupovinu ove fabrike bila su zainteresovana i Fabrika metalne opreme "Ekonom" iz Ušća i čačanski "Gros company".

Novog vlasnika dobila je i Fabrika terom i smolom vezanih opeka. To je preduzeće MALBEX WBI doo iz Beograda, koje je ovu fabriku (proizvodna i pomoćne zgrade, trafostanica i oprema, čija je početna cena bila 12,5 miliona dinara) kupilo za 13,5 miliona dinara.

Za kupovinu ove fabrike bili su zainteresovani i licitirali i predstavnici kompanije "Nelt" i jedno fizičko lice iz Rume.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik