Sankcije povukle rublju u ambis

Bez autora
Apr 11 2018

Nove američke sankcije uvedene Rusiji su, kao što je očekivano, prouzrokovale pad tržišta akcija i povišenu volatilnost, i biće potrebno vrijeme da se tržišta i ekonomija naviknu na njih, izjavila je guverner Centralne banke Rusije Elvira Nabiulina.Ona je istakla da centralna banka ima širok spektar raspoloživih sredstava za otklanjanje rizika i da zasad nije uočen nijedan rizik po finansijsku stabilnost Rusije. Portparol zvaničnog Kremlja Dmitrij Peskov poručuje da je pad u cijenama ruskih aktiva, koji je uslijedio nakon uvođenja sankcija protiv grupe ruskih tajkuna, djelimično posljedica emocionalnih reakcija i da će doći do korekcije.

Sankcije povukle rublju u ambisNove američke sankcije uvedene Rusiji su, kao što je očekivano, prouzrokovale pad tržišta akcija i povišenu volatilnost, i biće potrebno vrijeme da se tržišta i ekonomija naviknu na njih, izjavila je guverner Centralne banke Rusije Elvira Nabiulina.

Ona je istakla da centralna banka ima širok spektar raspoloživih sredstava za otklanjanje rizika i da zasad nije uočen nijedan rizik po finansijsku stabilnost Rusije.

Portparol zvaničnog Kremlja Dmitrij Peskov poručuje da je pad u cijenama ruskih aktiva, koji je uslijedio nakon uvođenja sankcija protiv grupe ruskih tajkuna, djelimično posljedica emocionalnih reakcija i da će doći do korekcije.

Ruska valuta rublja juče je nastavila da pada, skliznuvši za više od 4% na najniži nivo od decembra 2016. godine, jer su investitori nastavili da rasprodaju ruske aktive, usljed nove runde američkih sankcija Moskvi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik