Kinezi "skeniraju" PKB

Bez autora
Apr 17 2018

Ambasador Kine Li Mančang otkrio je pre nekoliko dana da jedna vodeća kineska firma „studira” PKB i da će uskoro poslati posebnu stručnu ekipu u Beograd tim povodom. Ističući da je Kina zainteresovana za privatizaciju polovine od 120 državnih preduzeća u Srbiji posebno je istakao neke od najvećih kompanija – RTB „Bor” i Poljoprivrednu korporaciju Beograd o čijoj se prodaji govori već godinama. Jedna od naših najvećih i vodećih kompanija dolazila je ovde tri puta, što pokazuje ne samo da imamo interesovanje već i jaku želju, rekao je kineski ambasador ističući da je i sam učestvovao u dogovorima oko predstojeće posete PKB-u. Kinezi su se i ranije nezvanično pominjali kao zainteresovani za privatizaciju najvećeg srpskog poljoprivrednog kombinata, ali je prvi put da se ta mogućnost navodi u izjavi visokog kineskog zvaničnika.

Kinezi "skeniraju" PKBAmbasador Kine Li Mančang otkrio je pre nekoliko dana da jedna vodeća kineska firma „studira” PKB i da će uskoro poslati posebnu stručnu ekipu u Beograd tim povodom.

Ističući da je Kina zainteresovana za privatizaciju polovine od 120 državnih preduzeća u Srbiji posebno je istakao neke od najvećih kompanija – RTB „Bor” i Poljoprivrednu korporaciju Beograd (PKB) o čijoj se prodaji govori već godinama.

– Jedna od naših najvećih i vodećih kompanija dolazila je ovde tri puta, što pokazuje ne samo da imamo interesovanje već i jaku želju – rekao je kineski ambasador ističući da je i sam učestvovao u dogovorima oko predstojeće posete PKB-u.

Kinezi su se i ranije nezvanično pominjali kao zainteresovani za privatizaciju najvećeg srpskog poljoprivrednog kombinata, ali je prvi put da se ta mogućnost navodi u izjavi visokog kineskog zvaničnika.

Milisav Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata PKB, potvrdio je za „Politiku” da su prošle nedelje u PKB dolazili predstavnici zainteresovane kineske firme, ali da su sastanku prisustvovali samo predstavnici poslovodstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik