Montenegro Airlines u plusu, raste i broj putnika

Bez autora
Jun 17 2018

Nacionalna aviokompanija "Montenegroaerlines", ostvarila je za 1,25 miliona eura bolji poslovni rezultat, nego u istom periodu prošle godine, saopštio je pomoćnik komercijalonog direktora Dejan Pižurica. Porast bilježimo i u redovnom i u čarter saobraćaju. MA je u prve dvije sedmica juna, na 15 destinacija, u redovnom saobraćaju prevezao 27.784, što je 2.500 putnika u odnosu na isti period prošle godine, rekao je Pižurica. Najveći rast putnika bilježi se na letovima ka Moskvi, Sankt Petersburgu i Frankufurtu. Kad je riječ o čarter linijama, Pižurica je rekao da MA prevezao 2.591 putnika, što je za 1.688 više u odnosu na isti period prošle godine. Na novim linijama za Lajpcig i Minhen, od 3. maja do danas prevezeno je 3.370 putnika.

Montenegro Airines u plusu, raste i broj putnikaNacionalna aviokompanija "Montenegroaerlines", ostvarila je za 1,25 miliona eura bolji poslovni rezultat, nego u istom periodu prošle godine, saopštio je pomoćnik komercijalonog direktora Dejan Pižurica.

"Porast bilježimo i u redovnom i u čarter saobraćaju. MA je u prve dvije sedmica juna, na 15 destinacija, u redovnom saobraćaju prevezao 27.784, što je 2.500 putnika u odnosu na isti period prošle godine", rekao je Pižurica za Radio Crne Gore.

Najveći rast putnika bilježi se na letovima ka Moskvi, Sankt Petersburgu i Frankufurtu.

Kad je riječ o čarter linijama, Pižurica je rekao da MA prevezao 2.591 putnika, što je za 1.688 više u odnosu na isti period prošle godine.

Na novim linijama za Lajpcig i Minhen, od 3. maja do danas prevezeno je 3.370 putnika.

"Ovaj podatak pokazuje opravdanost otvaranja ove dvije linije i njihovu perspektivu", kaže Pižurica.

On je saopštio da je za četiri mjeseca "visoke sezone", to jest od početka juna do kraja septembra prevezeno 370 hiljada putnika.

Iz kompanije su demantovali pisanje medija o kvaru naša dva aviona, naglašavaju da su sve letjelice operativne, a da su kašnjenja uslovljena štrajkom u Lionu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik