Otvara se put u Kinu za meso i mlijeko hrvatskih tvrtki

Bez autora
Jun 18 2018

Ministarstvo poljoprivrede potvrdilo je Hini da je prihvaćen njihov poziv kineskoj inspekciji zaduženoj za izdavanje izvoznih certifikata za mlijeko i mliječne te prehrambene proizvode, a posjet se očekuje do kraja godine. Tim posjetom, na koji domaći proizvođači godinama čekaju, pokreće se otvaranje kanala prodaje za golemo tržište Kine, a kineska strana već je prije najavila da će ubrzati procedure donošenja odluka o mogućnosti plasmana hrvatske hrane, pa i moguće potpisivanja protokola s Hrvatskom. Dozvole priželjkuju svi veliki proizvođača poput Vindije, PIK-a Vrbovec i MI Pivac, ali i sirane. Kriteriji su, inače, nešto labaviji za mliječnu proizvodnja.

Otvara se put u Kinu za meso i mlijeko hrvatskih tvrtkiMinistarstvo poljoprivrede potvrdilo je Hini da je prihvaćen njihov poziv kineskoj inspekciji zaduženoj za izdavanje izvoznih certifikata za mlijeko i mliječne te prehrambene proizvode, a posjet se očekuje do kraja godine.

Tim posjetom, na koji domaći proizvođači godinama čekaju, pokreće se otvaranje kanala prodaje za golemo tržište Kine, a kineska strana već je prije najavila da će ubrzati procedure donošenja odluka o mogućnosti plasmana hrvatske hrane, pa i moguće potpisivanja protokola s Hrvatskom.

Dozvole priželjkuju svi veliki proizvođača poput Vindije, PIK-a Vrbovec i MI Pivac, ali i sirane. Kriteriji su, inače, nešto labaviji za mliječnu proizvodnja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik