Nedopustiv prekid otkupa maline

Bez autora
Jun 19 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastali su se danas sa predstavnicima Asocijacije malinara Srbije u cilju otklanjanja poremećaja koji su se pojavili u delu otkupa maline.Na sastanku je ocenjeno da je apsolutno nedopustivo prekidati otkup maline, bez prethodne najave proizvođačima, što je bio slučaj na nekoliko ključnih otkupnih mesta. Oni su istakli da će se dosledno insistirati na sprovođenju otkupa do kraja berbe, koji je isključivo u skladu sa tržišnim pravilima, dok će za svaki drugi pokušaj važiti nulta tolerancija.

Nedopustiv prekid otkupa malinePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastali su se danas sa predstavnicima Asocijacije malinara Srbije u cilju otklanjanja poremećaja koji su se pojavili u delu otkupa maline.

Na sastanku je ocenjeno da je apsolutno nedopustivo prekidati otkup maline, bez prethodne najave proizvođačima, što je bio slučaj na nekoliko ključnih otkupnih mesta.

Ljajić i Nedimović su istakli da će se dosledno insistirati na sprovođenju otkupa do kraja berbe, koji je isključivo u skladu sa tržišnim pravilima, dok će za svaki drugi pokušaj važiti nulta tolerancija.

Iz navedenih razloga, po nalogu resornih ministara angažovane su sve raspoložive inspekcijske službe koje će obezbediti potpuno i bezrezervno poštovanje istih.

Predstavnici Asocijacije su takođe obavešteni da su u prethodnom periodu preduzeti i dodatni koraci u cilju sprečavanja eventualnih zloupotreba prilikom uvoza maline u Republiku Srbiju.

Oni će takođe biti obavešteni i o rezultatima tih mera, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik