Australija dostigla rekordnih 25 miliona stanovnika

Bez autora
Aug 08 2018

Gotovo deceniju pre predviđenog roka, broj stanovnika Australije dostigao je rekordnih 25 miliona. Jedan od razloga je i to što ta zemlja privlači stotine hiljada migranata svake godine, pokazali su najnoviji podaci vlade u Kanberi.Prema novim podacima, svakog minuta jedna osoba stigne u Australiju, što podstiče potražnju – od kuća do automobila, škola i bolnica, čime se jača bogatstvo zemlje. Australijski Biro za statistiku predviđa da će za tri godine broj stanovnika dostići 26 miliona.

Australija dostigla rekordnih 25 miliona stanovnikaGotovo deceniju pre predviđenog roka, broj stanovnika Australije dostigao je rekordnih 25 miliona. Jedan od razloga je i to što ta zemlja privlači stotine hiljada migranata svake godine, pokazali su najnoviji podaci vlade u Kanberi.

Prema novim podacima, svakog minuta jedna osoba stigne u Australiju, što podstiče potražnju – od kuća do automobila, škola i bolnica, čime se jača bogatstvo zemlje, prenosi Rojters.

Australijski Biro za statistiku predviđa da će za tri godine broj stanovnika dostići 26 miliona.

Kako se navodi, znatno uvećan broj migranata podstakao je debatu o ekonomskom i socijalnom uticaju migracija, s obzirom na to da je neadekvatna infrastruktura uticala na „zagušenje gradova“, dok tržište rada ima ograničen rast plata.

Druga studija, objavljena u junu, pokazala je da 62 odsto ukupnog rasta stanovništva Australije dolazi od prekomorskih migracija, a 38 odsto od prirodnog priraštaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik