Rasprava o stečaju "Azotare" u septembru

Bez autora
Aug 12 2018

O uvođenju "Azotare" u stečaj Privredni sud u Pančevu će odlučivati 10. septembra. U petak zakazano ročište je odloženo. Nije bilo dovoljno vremena da se novac namenjen socijalnom programu raspodeli svim zaposlenima. Već od ponedeljka u pogone pančevačke "Azotare" doći će samo stotinak radnika, koji će brinuti o pogonu. Novac je kasno legao na račun, tako da nismo uspeli da ga podelimo svim zaposlenima, kaže Gradimir Živanović iz Samostalnog sindikata "Azotare". Sa ovom isplatom, mi smo praktično svi bivši radnici "Azotare". Ako se bude radilo konzerviranje pogona, biće potrebno još stotinak radnika, znači da će njih oko 200 još raditi.

Rasprava o stečaju "Azotare" u septembruO uvođenju "Azotare" u stečaj Privredni sud u Pančevu će odlučivati 10. septembra. U petak zakazano ročište je odloženo. Nije bilo dovoljno vremena da se novac namenjen socijalnom programu raspodeli svim zaposlenima.

Već od ponedeljka u pogone pančevačke "Azotare" doći će samo stotinak radnika, koji će brinuti o pogonu.

- Novac je kasno legao na račun, tako da nismo uspeli da ga podelimo svim zaposlenima - kaže Gradimir Živanović iz Samostalnog sindikata "Azotare".

- Sa ovom isplatom, mi smo praktično svi bivši radnici "Azotare". Ako se bude radilo konzerviranje pogona, biće potrebno još stotinak radnika, znači da će njih oko 200 još raditi. Sa Radnom grupom za petrohemiju imamo sastanak 16. avgusta. Oni su obećali da će se ovde još raditi, da neće postati livada. Nadamo se da će tako i biti.

Ministarstvo privrede je u julu podnelo zahtev za pokretanje stečajnog postupka u pančevačku fabriku zbog prezaduženosti. U svom zahtevu, Ministarstvo se poziva na finansijski izveštaj za 2017. godinu, po kome "Azotara" ima gubitak iznad visine kapitala u iznosu od 11,1 milijardu dinara.

Većinski vlasnik "Azotare" je "Srbijagas". Vlada je marta prošle godine ovom preduzeću dala saglasnost da započne privatizaciju. Nadležni su razmatrali model prodaje, ali javni poziv nije raspisan. Umesto toga, Vlada je zatražila stečaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik