Sa bh. tržišta se povlači hodalica za djecu

Bez autora
Aug 15 2018

Dječija hodalica "Teddy" bugarskog proizvođača "Chipolino Ltd." predstavlja ozbiljan rizik od povreda, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine. Kako se navodi, utvrđeno je da ova hodalica ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 1273:2010, jer je, pored ostalog, visina sjedišta u najnižem položaju manja od minimalno propisane visine od 18 centimetara. Uvoznik Bojprom d.o.o. Banjaluka je preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.

Sa bh. tržišta se povlači hodalica za djecuDječija hodalica "Teddy" bugarskog proizvođača "Chipolino Ltd." predstavlja ozbiljan rizik od povreda, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi, utvrđeno je da ova hodalica ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 1273:2010, jer je, pored ostalog, visina sjedišta u najnižem položaju manja od minimalno propisane visine od 18 centimetara, piše "Faktor".

Uvoznik Bojprom d.o.o. Banjaluka je preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.

Preporučuje se potrošačima, koji su kupili ovaj proizvod, da ga odmah prestanu koristiti i da isti vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik