Direktor Salesforce-a kupuje magazin Time

Bez autora
Sep 17 2018

Direktor kompanije Salesforce, Majkl Beniof, koja je svjetski lider na tržištu softvera za onlajn prodaju, kupiće magazin Time za 190 miliona dolara u gotovini od korporacije "Meredit", koja je preuzela časopis prije samo devet mjeseci.Korporacija "Meredit", koja je prije devet mjeseci kupila "Time inc", izdavača časopisa Tajm, za 1,8 milijardi dolara, navela je da će transakcija biti završena za najkasnije 30 dana. Magazin "Tajm" biće u vlasništvu Marka Beniofa i njegove supruge, neće imati veze sa kompanijom Salesforce, koju je Beniof osnovao i čiji je direktor, dok će aktuelni tim "Tajma" nastaviti da uređuje novine.

Direktor Salesforce-a kupuje magazin TimeDirektor kompanije Salesforce, Majkl Beniof, koja je svjetski lider na tržištu softvera za onlajn prodaju, kupiće magazin Time za 190 miliona dolara u gotovini od korporacije "Meredit", koja je preuzela časopis prije samo devet mjeseci.

Korporacija "Meredit", koja je prije devet mjeseci kupila "Time inc", izdavača časopisa Tajm, za 1,8 milijardi dolara, navela je da će transakcija biti završena za najkasnije 30 dana.

Magazin "Tajm" biće u vlasništvu Marka Beniofa i njegove supruge, neće imati veze sa kompanijom Salesforce, koju je Beniof osnovao i čiji je direktor, dok će aktuelni tim "Tajma" nastaviti da uređuje novine.

Korporacija Meredit (Meredith) posjeduje 17 lokalnih televizijskih stanica u SAD, časopise i internet medije.

Među njenim časopisima orjentisanim na žene i životni stil su i Better Homes & Gardens, Family Circle i Allrecipes.

"Time inc" iz Njujorka izdaje Time, Sports Illustrated, People, Fortune and Entertainment.

Ovo je još jedan slučaj da tehnološki gigant kupuje novine u SAD.

Prije pet godina osnivač Amazona kupio je Vašington post za 250 miliona dolara, dok je vlasnica Emerson Collective preuzela većinsko vlasništvo nad magazinom The Atlantic prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik