Za nastup na sajmovima 750.000 KM

Bez autora
Sep 18 2018

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH nemanja Vasić potpisali su u utorak u Sarajevu protokol o međusobnoj saradnji i raspodjeli sredstava za sajamske manifestacije i druge aktivnosti u svrhu promocije privrede Bosne i Hercegovine u inostranstvu. Kao i prethodnih godina i ove je Ministarstvo za sajamske manifestacije u BiH i u inostranstvu izdvojilo 750.000 KM. Sredstva će u jednakom iznosu biti podijeljena za sajmove u našoj zemlji i sajamske manifestacije u inostranstvu, istakao je ministar Šarović. Dio sredstva obezbjeđuje i Vanjskotrgovinska komora BiH, ali i entitetske privredne komore a sve u cilju, kako je istaknuto, promocije bh. privrede i povećanja izvoza.

Za nastup na sajmovima 750.000 KMMinistar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH nemanja Vasić potpisali su u utorak u Sarajevu protokol o međusobnoj saradnji i raspodjeli sredstava za sajamske manifestacije i druge aktivnosti u svrhu promocije privrede Bosne i Hercegovine u inostranstvu.

- Kao i prethodnih godina i ove je Ministarstvo za sajamske manifestacije u BiH i u inostranstvu izdvojilo 750.000 KM. Sredstva će u jednakom iznosu biti podijeljena za sajmove u našoj zemlji i sajamske manifestacije u inostranstvu, istakao je ministar Šarović.

Dio sredstva obezbjeđuje i Vanjskotrgovinska komora BiH, ali i entitetske privredne komore a sve u cilju, kako je istaknuto, promocije bh. privrede i povećanja izvoza.

- Izdvajanje sredstava naš je način podrške izvozno orijentisanim kompanijama, kazao je Šarović, te dodao kako će MVTEO BiH nastojati da se u 2019. ovaj iznos značajnije poveća.

Nemanja Vasić naglasio je kako se u proteklim godinama ovakav način podrške bh. privredi pokazao izuzetno dobar, te je naglasio uspjeh firmi iz drvnog sektora, ali i prehrambene industrije, koji su ostvarili zapažene rezultate učešćem na velikim međunarodnim sajamskim manifestacijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik