Bankrot rudarskih kompanija, ugalj više niko neće

Bez autora
Oct 10 2018

Jedna od najstarijih rudarskih kompanija u SAD, "Vestmorlend Koul" podnijela je zahtjev za bankrot da bi se izborila sa dugom zbog sve manje potražnje za ugljem.Zvaničnici kompanije su u izjavi naveli da je bankrot deo sporazuma s neimenovanom grupom kreditora o restrukturiranju duga. Prema njihovim riječima, rad kompanije neće biti prekinut, i ne očekuje se da bude otpuštanja. Po dokumentaciji predatoj sudu, "Vestmorlend koul" ima imovinu vrijednosti od 770 miliona dolara, a dug od 1,4 milijarde dolara.

Bankrot rudarskih kompanija, ugalj više niko nećeJedna od najstarijih rudarskih kompanija u SAD, "Vestmorlend Koul" podnijela je zahtjev za bankrot da bi se izborila sa dugom zbog sve manje potražnje za ugljem.

Zvaničnici kompanije su u izjavi naveli da je bankrot deo sporazuma s neimenovanom grupom kreditora o restrukturiranju duga.

Prema njihovim riječima, rad kompanije neće biti prekinut, i ne očekuje se da bude otpuštanja.

Po dokumentaciji predatoj sudu, "Vestmorlend koul" ima imovinu vrijednosti od 770 miliona dolara, a dug od 1,4 milijarde dolara.

"Vestmorlend koul" je osnovan u Pensilvaniji 1854. i ima rudnike uglja u Montani, Vajomingu, Nju Meksiku, Ohaju, Severnoj Dakoti i Teksasu, kao i termo-elektranu na ugalj u Sjevernoj Karolini.

Rudnici u vlasništvu te kompanije u Kanadi nisu uključeni u proces bankrota.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik