Vlasnik Alibabe Džek Ma prvi na listi najbogatijih Kineza

Bez autora
Oct 11 2018

Džek Ma, vlasnik kineske online trgovine Alibaba, zauzeo je prvo mesto na listi najbogatijih Kineza, a njegovo bogatstvo procenjuje se na 270 milijardi kineskih juana. Kineska istraživačka agencija Hurun, sa sedištem u Šangaju, objavila je listu najbogatijih Kineza, na kojoj je vlasnika Alibabe zauzeo prvo mesto.Prošlogodišnji najbogatiji Kinez na listi bio je Xu Jiayin, osnivač i vlasnik kompanije za prodaju nekretnina Guangcou Evergrande sa 36 milijardi dolara, na ovogodišnjoj listi je zauzeo drugo mesto. Na trećoj poziciji našao se Poni Ma, vlasnik IT kompanije Wechat Tencent, a njegovo bogatstvo iznosi 35 milijardi dolara.

Vlasnik Alibabe Džek Ma prvi na listi najbogatijih KinezaDžek Ma, vlasnik kineske online trgovine Alibaba, zauzeo je prvo mesto na listi najbogatijih Kineza, a njegovo bogatstvo procenjuje se na 270 milijardi kineskih juana (39 milijardi dolara).

Kineska istraživačka agencija Hurun, sa sedištem u Šangaju, objavila je listu najbogatijih Kineza, na kojoj je vlasnika Alibabe zauzeo prvo mesto, prenosi N1.

Prošlogodišnji najbogatiji Kinez na listi bio je Xu Jiayin, osnivač i vlasnik kompanije za prodaju nekretnina Guangcou Evergrande sa 36 milijardi dolara, na ovogodišnjoj listi je zauzeo drugo mesto.

Na trećoj poziciji našao se Poni Ma, vlasnik IT kompanije Wechat Tencent, a njegovo bogatstvo iznosi 35 milijardi dolara.

Na ovogodišnjoj listi od 10 najbogatijih Kineza našlo se 11 osoba, obzirom da su dve osobe imale "jednako bogatstvo".

Imovina ovih 11 osoba procenjuje se na 255 milijardi dolara, prenosi N1.

Na listi najbogatijih u Kini 28,7 posto su žene, a titulu najbogatije žene u ovoj zemlji zadržala je Yang Huiyen, s bogatstvom od 22 milijarde dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik