Hotel "Ero" prodat za više od 10 miliona KM

Bez autora
Oct 16 2018

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, i Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje, danas su potpisali ugovor o primopredaji hotela ''Ero'' u vlasništvo Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona. Potpisivanjem ugovora završene su aktivnosti oko kupovine hotela ''Ero'', gdje će biti smještena kantonalna tijela uprave. Današnjim potpisivanjem ugovora završili smo postupak kupnje hotela ''Ero'' za potrebe smještaja Vlade i drugih kantonalnih tijela uprave. Slijedi rekonstruiranje zgrade hotela da bi bila funkcionalna i mogla odgovoriti potrebama te da bi uskoro građani mogli na jednom mjestu završiti najveći dio administrativnih poslova.

Hotel "Ero" prodat za više od 10 miliona KMNevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, i Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje, danas su potpisali ugovor o primopredaji hotela ''Ero'' u vlasništvo Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Potpisivanjem ugovora završene su aktivnosti oko kupovine hotela ''Ero'', gdje će biti smještena kantonalna tijela uprave.

- Današnjim potpisivanjem ugovora završili smo postupak kupnje hotela ''Ero'' za potrebe smještaja Vlade i drugih kantonalnih tijela uprave.

Slijedi rekonstruiranje zgrade hotela da bi bila funkcionalna i mogla odgovoriti potrebama te da bi uskoro građani mogli na jednom mjestu završiti najveći dio administrativnih poslova.

Uštede koje ćemo ostvariti smještajem na jednom mjestu, kao i pogodnosti koje iz toga proizlaze potvrdit će opravdanost ovog investiranja za koje smo kreditom kod Razvojne banke Bosne i Hercegovine osigurali 11 miliona KM - kazao je nakon potpisivanja Herceg.

Krnjić je izrazio zadovoljstvo što je današnjim potpisivanjem ugovora transparentno i u obostranom interesu zvanično završen postupak prodaje hotela ''Ero'' .

- Vjerujem da će Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona uskoro ovaj objekt dovesti u funkciju da bi građanima HNK na jednom mjestu bile dostupne sve usluge kantonalnih tijela uprave - kazao je Krnjić.

Inače, uz prisustvo predstavnika notarskog ureda "Musa", na potpisivanju ugovora u kojem je definirano kako će Vlada HNK Federalnom zavodu PIO nakon preuzimanja objekta u roku od 270 dana, a u četiri jednaka obroka uplatiti ukupno 10,5 miliona KM, bili su nazočni Ivan Rogić, zamjenik direktora, i Eugen Ćubela, predsjednik Upravnog odbora FPIO.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik